Get Adobe Flash player
Ukrainian
English
French
German
Italian
Polish
Spanish
Рейтинг користувача:  / 2
ГіршийКращий 

Діти, які не досягли  певного віку, не мають достатніх навичок  правильного  чищення зубів. Допомога батьків в цьому питанні дуже важлива для здоров'я зубів. Молочні зуби більше, ніж постійні, схильні до карієсу. Як уникнути візитів до стоматологічну клініку  з метою  лікування зубів?
При щоденному гігієнічному чищенні зубів видаляється першопричина карієсу зубів - зубна бляшка.
 
Найпростіший спосіб привчити дитину чистити зуби - зробити цей процес захоплюючим і цікавим. Дитина не повинна сприймати гігієнічну процедуру як щоденний неприємний обов'язок. Дитяча зубна щітка повинна подобатися дитині, бути красивою, яскравою. Крім того, зубна щітка має бути правильно підібрана за віком. Чистити зубки із зубною пастою можна діточкам вже з 3-х років, коли дитина зможе самостійно прополоскати рот від пасти. Дитяча зубна паста повинна мати приємний смак, і бути абсолютно безпечною для здоров'я дитини. Зараз є багато зубних паст з приємним смаком - полуниці, морозива, жувальної гумки і так далі.
Дозвольте вашій дитині почистити вам зуби. Дозволяйте вашій дитині чистити зуби самому, навіть якщо у нього це не дуже добре виходить. Щоб наочно продемонструвати дитині як правильно чистити зуби, запропонуєте йому почистити ваші зуби або зуби у ляльки.
Кількість зубної пасти достатньою для чищення зубів має бути величиною з горошину. Велика кількість зубної пасти призводить до надмірного піноутворення, що утруднює чищення зубів. Необхідно стежити, щоб дитина постійно спльовувала зубну пасту. Регулярне проковтування фторвмісної зубної пасти може привести до флюорозу. Відвідайте з дитиною  спеціаліста - дитячого стоматолога. Лікар обробить зубки вашого малюка спеціальним розчином, що забарвлює наліт. Дитину просять почистити зуби, а після цього показують йому в дзеркалі кольорові плями, які залишилися неочищеними. Сама методика чищення зубів може бути така ж, як і у дорослих; або це буде індивідуально підібрана методика  саме  для вашої дитини. Крім того, це, безумовно, залежить від віку дитини.