Get Adobe Flash player
Ukrainian
English
French
German
Italian
Polish
Spanish
Рейтинг користувача:  / 0
ГіршийКращий 

ЧИ ЗНАЄТЕ  ВИ...
Можна звертатися до різних косметологічних хитрощів, користуватися дорогими засобами по догляду за шкірою, робити масаж, омолоджуючі ін'єкції, але виглядати запущений, якщо не приділяти уваги зубам. Адже здорові зуби - це, в числі іншого, і молодість особи.
Що подовження стертого різального краю передніх зубів на 1 мм омолоджує на 10 років, особливо якщо зробити зуби на 2-3 тони світліше. Але! Перед цим треба усунути причину стертостірізального краю.
НЕ ТАЄМНИЦЯ, що багато жінок, вибираючи між візитом до стоматологічної клініки і купівлею нового вбрання, виберуть останнє. Тому що куди ж без пальта взимку, а відсутність "шестірки" чи "сімки", нібито непомітна. Крім того, стоматолог - це страшно і дуже боляче. І часу немає. І взагалі, навіщо городити город, раз нічого не видно? Видно. І ще й як. Крім того, від здоров'я зубів залежить діяльність шлунково-кишкового тракту, що безпосередньо, до речі, впливає на колір обличчя. Поки немає зуба, кісткові тканини атрофуються, що неминуче приведе до атрофії м'язів обличчя і, як наслідок, його "обвисання". Більше того, на перший погляд непомітне стирання горбків на жувальних зубах може привести до порушення пропорцій обличчя і появизморшок.
Травми, сколи, вікове стирання, набуті стійкі зміни кольору коригуються за допомогою косметичної реставрації зубів.
 
Що таке «косметична  реставрація»?
Пряма реставрація проводиться за допомогою спеціальних реставраційних матеріалів безпосередньо в порожнині рота пацієнта. Виконується пряма реставрація за одне відвідування. Проведення прямої реставрації вимагає від лікаря високої кваліфікації, терпіння і ретельності. Непряма реставрація зубів - це відновлення форми, кольори і функції зуба за допомогою ортопедичнихконструкцій, таких як вініри, коронки, люмініри. Оптимальний матеріал - кераміка.
Реставрація зуба - це відновлення нормальної форми, структури, кольору і функціональності, що робить зуб таким, що не можна відрізнити від сусідніх здорових зубів. Імітація зубних тканин робиться за допомогою різноманітних штучних матеріалів (оптимально на сьогодні - геліокомпозитний матеріал). Художня реставрація дозволяє зберегти зуби живими без видалення нерву і обточування під коронку.
З появою реставраційних матеріалів нового покоління можна проводити високоестетичну реставрацію зубів. Ще 5-10 років тому для отримання високої естетики на фронтальних зубах треба було ставити коронки або вініри. Але рішення приймається у кожному конкретному випадку индивидуально. Адже пацієнта хвилює, скільки  така реставрація протримається і чи не зламається під нею сам зуб.
Стоматолог-терапевт прямо у роті пацієнта моделює дефектні частини зубів з реставраційного матеріалу світлового затвердіння. Цей метод дещо відрізняється від звичного усім протезування (обточування - зліпки - примірки). Вибір між прямою реставрацією і коронками - найчастіше питання пацієнтів.
Усі ми хочемо швидше і дешевше! Але рішення залежитьвід  медичних показників. Пряма реставрація - це, звичайно, дешевший і швидший спосіб. Але часті сколи і руйнування реставрації - це результат відновлення геліокомпозитом зуба, який доцільніше було б відновлювати коронкою, вкладкою або вініром. Вибір за пацієнтом, але  лікар повинен пояснити йому усі плюси і мінуси вибору.
Депульповані зуби peставруются, тільки якщо зруйновано не більше 1/3 коронкових частини зуба.
 
ЩО МОЖНА ЗРОБИТИ
 
1. Скоректувати фopму зуба і зубного ряду (наприклад, подовжити або укоротити, звузити або розширити зуб, змінити його товщину і так далі);
2. Виправити положення зуба в зубному ряду (тобто, висунути занадто нахилені назад зуби або вирівняти з іншими зубами зуб, що занадто випинає із зубного ряду);
3. Змінити колір зуба. Тобто, зробити  зуб ідентичним за кольором з сусідніми.
4. Закрити діастеми - щілини між зубами.
Важливо розуміти, що неможливо виправити за допомогою прямої реставрації дефекти прикусу! Так, найбільш поширена причина стертості фронтальних зубів - це стертість горбків на жувальній групі зубів. Якщо при цьому відновити фронтальні зуби композитом, тобто, збільшити їх висоту, то жувальні зуби       не стикатимуться. Результат такої реставрації - порушення прикусу. Доведеться жувати тільки передніми зубами, або реставрації на фронтальних зубах будуть постійносколюватися.
ЯК ЦЕ РОБИТЬСЯ
На сьогодні найчастіше для реставрації зубів використовуються  композити світлового затвердіння (вони ж - фотокомпозити). Вони стійкі  до стирання, не дають усадки, високо адгезивні, майже не змінюють колір з часом. Якщо якісно відполіровані, то пори в матеріалі мінімальні, тому він не вбирає фарбувальні пігменти.
Матеріал для фронтальних реставрацій  має багатий вибір кольорів, а також прозорий шар для імітації різального краю. Дає поверхню, що легко полірується. Більше того, деякі матеріали мають ефект хамелеону, тобто, можуть "підлаштовуватися" під колір зуба.