Get Adobe Flash player
Ukrainian
English
French
German
Italian
Polish
Spanish
Рейтинг користувача:  / 2
ГіршийКращий 

Озонотерапія - це якісно новий підхід до лікування пародонтопатій, захворювань терапевтичного і хірургічного профілю, запальних захворювань слизової порожнини рота. Процедура не має протипоказань, абсолютно безболісна і займає всього 10-15 хвилин. Озонотерапія є відмінним доповненням до традиційних методів лікування в стоматології, що дозволяє знизити кількість лікарських препаратів, а в ряді випадків повністю відмовитися від їх застосування, адже чистий озон замінює всі відомі сьогодні антибіотики, не має ефекту звикання і безвідмовний в боротьбі з вірусами і бактеріями.
 
Озон - це газ, і за рахунок дифузії, сам досить глибоко проникає в м'які тканини організму, а електромагнітне поле допомагає йому проникати і на невелику глибину твердих тканин. Метод озонотерапії полягає в наступному - за допомогою спеціального наконечника, всередині якого створюється електро-магнітне поле, створюється озонова середа між ним і ураженим ділянкою, здійснюється протизапальна, імуномоделююча дія,  озон активує внутрішньоклітинний обмін речовин слизової ротової порожнини і стоматологічних ран, покращує місцевий кровообіг, стимулює регенеративні процеси, має кровоспинний ефект.
 
Області застосування:
 - Збагачення крові киснем та стимулювання імунної системи в будь-якому віці.
 
Область ясен:
- Пародонтальні кишені,
- Некротичні гінгівіти,
- Запалення м'яких тканин ясен,
- Зубояснева хірургія,
- Лікування перікороніта.
 
Лікування та профілактика:
- Дезінфекція каріозних  уражень,
- Лікування стоматиту,
- Лікування герпесу,
- Лікування орального кандидозу.
 
Щелепна хірургія:
- передопераційна дезінфекція ротової порожнини,
- Післяопераційна дезінфекція ротової порожнини і ранових поверхонь.
 
Лікування після видалення зуба
 
Широко використовується озонована вода для місцевої терапії. Хірургічне лікування пародонтопатій проводиться з неодмінним використанням озонованих розчинів. Хворим на пародонтит за 2-3 дні до операції пародонтальні кишені обробляються турундами, просоченими ОФР (озонованим фізіологічним розчином) і одночасно застосовуються ротові ванночки з таким же розчином один раз на день. В післяопераційному періоді ОФР використовується тільки у вигляді ротових ванночок, а на лінію швів накладаються аплікації з озонованим маслом. Місцеве застосування озону сприятливо позначається на післяопераційному періоді, помітно скорочується термін лікування.
 
Важливо ще те, що озон надає не тільки лікувальну, але й профілактичну дію. Він покращує кровообіг, попереджає розвиток застійних явищ кровоносних судин в проблемній області. Таке лікування підсилює і прискорює тенденцію до відмежування і ліквідації запального вогнища, що скорочує терміни лікування хворих і сприяє профілактиці можливих ускладнень.
 
Переваги озонотерапії:
- Озон - відмінний дезінфікуючий засіб, що вбиває бактерії і допомагає загоювати рани.
- Ефект дезінфекції за допомогою озону триває довгий час.
- Дозволяє уникнути використання антибіотиків.