Get Adobe Flash player
Ukrainian
English
French
German
Italian
Polish
Spanish
Рейтинг користувача:  / 0
ГіршийКращий 

Австралійські вчені провели дві дослідницькі роботи, на підставі результатів яких стверджують, що вживання певних напоїв руйнує здоров’я зубів.

Порівнюючи здібності соєвого та коров’ячого молока виробляти кислоту, дослідники виявили, що живущий в обох типах молока стрептокок mutans у соєвому молоці діє більш активно, сприяючи утворенню більш кислого середовища.

Бактерії mutans провокують розпад вуглеводів та виробляють кислоту, яка руйнує зуб. До складу коров’ячого молока входять кальцій, білок і фосфат, тому воно має властивість утворити захист від кислот. Лактоза і цукор в складі коров’ячого молока виробляють кислоту в невеликих кількостях, у той час як підсолоджене глюкозою або сахарозою соєве молоко виділяє значно більше кислоти.

У той же час американські вчені досліджували провели порівняльні дослідження спортивних і енергетичних напоїв. Виділення кислоти при вживанні обох видів даних напоїв нейтралізувати або буферизувати виявилося набагато складніше. Вміст фтору у всіх цих напоях дуже низький.

 

Джерело: http://www.stomport.ru